FAQ & tips

Wat adviseren jullie mbt het ontwerp?

Bij vrachtwagenreclame geldt: Minder is meer. Beperk uw reclameboodschap. Veel mensen op de weg zien vrachtwagens immers in een split second. 

Het gaat om branding van uw naam. Voorkom lange teksten en vermijd (drukke) foto's. Zorg voor een boodschap in het midden van de vrachtwagen, blijf 20% van alle zijkanten vandaan. Wij maken graag voor u het ontwerp. Zowel voor de zijkanten als de achterkant van vrachtwagens.

vrachtwagen reclame

Welke doelgroep bereik ik?

U bereikt met Trayler rijdend Nederland en Vlaanderen. Miljoenen mensen zijn dagelijks met de auto op weg naar hun werk. Dit zijn veelal mensen van 25 tot 60 jaar.

Waar rijden jullie vrachtwagens

Wij werken voor veel transporteurs die doordeweeks dagelijks rijden door heel Nederland en België (meestal Vlaanderen). Soms hebben we ook trailers beschikbaar die in een deel van Nederland rijden, bijvoorbeeld alleen in de randstad of ander deel.

Is vrachtwagenreclame duur?

Bij Trayler durven we gerust te stellen dan de prijzen voor vrachtwagenreclame zeer laag zijn tov andere buitenreclame zoals abrireclame (bushokjes), reclamemasten en bijvoorbeeld led-boarding in stadions. Vanaf 3000 euro per jaar rijdt er al een volledige trailer rond met uw merk.

Kan ik ook alleen op de achterkant van een vrachtwagen adverteren?

Ja, dit is mogelijk, ook voor korte campagnes vanaf 6 maanden, neem contact op voor meer informatie.

komt de reclame op dichte kastenwagens of zeilenwagens?

Beide is mogelijk. Zelfs op de trekker.

hoe kan ik mij aanmelden als transporteur voor reclameinkomsten?

Stuur ons uw NAW gegevens en een overzicht van uw wagenpark. Of bel voor meer informatie.

Heb ik zelf een stem bij welke transporteur ik reclame krijg?

Ja zeker, zowel de transporteur als de adverteerder heeft een stem. Zo voorkomen we brancheconflicten e.d. Wij bemiddelen en adviseren.

Wat gebeurt er als de reclame beschadigd raakt?

Uit ons eigen potje calamiteiten wordt de reclame kostenloos vervangen. In veel gevallen kunnen wij zeildoeken ook repareren.

Kan ik ook alleen op de achterkant van vrachtwagens adverteren?

Ja, dat kan. Let op, wij onderscheiden 3 soorten achterkanten. Met laadklep, met 2 openslaande deuren en met kooiaap. Bij een laadklep is er aan de bovenkant een rechthoekig vlak over de volle breedte voor een boodschap. Bij openslaande deuren heeft u ruimte over de gehele achterzijde. Bij vrachtwagens met kooiaap heeft u ruimte voor 2 stickers van 50 cm hoog en 42 cm breed. Ook voor reclame op de achterkant van vrachtwagen trailers adviseren wij een korte, krachtige boodschap. Minder is meer. Een korte boodschap is men bereid even snel te lezen, bij een te lange boodschap neemt men de gehele moeite niet.

vrachtwagen adverteren achterkant

Voorbeeld van achterkant vrachtwagen met 2 deuren en verplichte rode lijn reflectoren.

Wat is de minimale contractduur? 

Vrachtwagenreclame is NIET geschikt voor hele korte campagnes van een paar weken. De duur voor reclame op de zijknten is minimaal 1 jaar. Wij adviseren 3 tot 5 jaar. Het doek voor de zijkanten gaat gemiddeld zelfs 10 jaar mee. Op de achterkant van vrachtwagens is reclame voor 6 maanden ook mogelijk.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij adverteren op vrachtwagens?

De gele, reflecterende blokjes (lijn onderin en de 2 hoekjes bovenin) zijn verplicht vanuit de overheid. Deze reflectoren zitten aan de bovenkant 23 cm van de zijkanten en onder 33 cm van de onderkant en ook 23 vanaf de zijkanten. Deze reflecterende blokjes zijn 5.5 bij 5.5 cm. Een standaard trailer is 13.60 meter lang en 280 cm hoog. Ook zitten bij een zeilentrailer onderaan clipjes voor het vastmaken van het zeil. Deze nemen ongeveer 33 cm hoogte in. Deze ruimte is niet geschikt voor reclame.

Ook voor de achterzijde zijn reflecteren verplicht. Het is daarom handig uw reclameboodschap verticaal iets boven het midden te centreren en ongeveer 50 cm van de linker en rechterkant weg te blijven Om op de snelweg goed over de vangrail heen een vrachtwagen aan de andere kant van de weg goed te spotten is het wijs de uiting altijd net boven het midden te plaatsen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen